3 kommentarer om “Status glyfosat

  • Hei Geir Ole,

   Både EFSA og BfR følger internasjonalt anerkjent risikovurderingsmetodikk.

   EFSA skal, som vi skriver i innlegget publiserer sin vurdering av glyfosat senere i år. Samtidig har IARC, WHOs kreftforskningsinstitutt, konkludert at glyfosat er trolig kreftfremkallende for mennesker.

   I VKM jobber vi hardt for å skrive rapportene våre slik at andre kan ettergå det vi gjør. Et av de interne prosjektene vi nå har gående er å bli enda bedre til å identifisere, beskrive og kommunisere usikkerhet i våre vurderinger.

   Videre avdekker vi i risikovurderingene hvor det mangler kunnskap. Kunnskapshullene samles i en egen rapport. Vi jobber nå med å utvikle rapporten, slik at den blir et enda bedre grunnlag for alle som jobber med å planlegge forskningsprogrammer og -strategier og som skal søke forskningsmidler.

   Hilsen
   Astrid Bjerkås
   Kommunikasjonssjef i VKM

   • I Hovedkomiteen sitt spesifiserte forskningsprogram/-behov fra mai 2012 var der behov for å tette kunnskapshull når det gjelder glyfosat sin skjebne i vann, med referanse til det samme faktum at det er gjenfunnet i 90% av vannprøvene i JOVA-programmet.

    Lite er senere publisert om dette, like lite siom JOVA-programmet tester for glyfosat. Begrunnelse er at det finnes i vann i alle prøver der glyfosat er brukt i nedslagsfeltet.

    Det koster nemlig ekstra å analysere der NIBIO ikke er akkreditert.

    PS – Hvorfor anbefaler BfR å øke ADI fra 0,3 til 0,5? Er det for å imøtekomme behov gjennom endret dyrkingspraksis, ref. VKM sitt utsagn om at MRL er en handelsgrense?

Still oss spørsmål eller kommenter innlegget

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s