VKM deltar på forskningsdagene i Oslo

Når er maten sunn og trygg?  Hvor mye fisk er det sunt og trygt å spise? Og kan mat være trygg uten å være sunn? Besøk oss på forskningstorget på Universitetsplassen i Oslo fredag 18. og lørdag 19. september, så får du vite mer. Forskningstorget er det største enkeltarrangementet under Forskningsdagene. VKM deltar også på flere arrangementer under Forskningsdagene.

Av Astrid Tvedt, senior kommunikasjonsrådgiver i VKM (Foto: Benjamin A. Ward / HiOA)

I VKM er rundt 120 av landets fremste forskere samlet for å trygge maten og miljøet. Vi bruker forskning til å vurdere risiko og nytte i spørsmål som handler om maten og miljøet vårt. Våre rapporter er viktige når Mattilsynet og Miljødirektoratet lager regelverk og gir råd.

(Blogginnlegget fortsetter under bildet)

Edel (i bakgrunnen) forteller blant annet om hvordan VKM jobber for å trygge maten

Edel (i bakgrunnen) forteller blant annet om hvordan VKM jobber for å trygge maten. (Foto: VKM)

På standen vår kan du delta i quiz, vinne premier og lære mer om kjøkkenhygiene med mattrygghetsspåen vår.

Hva er Forskningstorget?

Forskningstorget i Oslo er det største enkeltarrangementet under Forskningsdagene – en forskningsfestival som finner sted over hele landet i slutten av september hvert år.

Det er ingen påmelding til Forskningstorget og deltakelse er gratis. Arrangementet passer for barn og unge i skolealder og nysgjerrige voksne.

VKM deltar også på flere arrangementer under Forskningsdagene

Onsdag 16. september er det åpningsdebatt på Munch-museet i Oslo. Professor Janneche Utne Skåre, som ledet arbeidet med VKMs nytte- risikovurdering av fisk deltar i debatten.

Norges Forskningsråd og EAT inviterer til seminar og rundebordsdiskusjon onsdag 16. september på Litteraturhuset. Fungerende direktør Marie Louise Wiborg i VKM deltar.

Torsdag 17. september arrangeres det åpent folkemøte om norsk matproduksjon på Hamar. Edgar Rivedal, koordinator for VKMs faggruppe for plantevernmidler deltar med innlegg om rester av plantevernmidler og helserisiko.

Hva vet forskerne om helse- og miljørisiko av plantevernmidler, og hvilke regler gjelder? I samarbeid med Mattilsynet inviterer Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) til åpent møte om plantevernmidler søndag 20. september kl 1300-1500 på Litteraturhuset i Oslo.

Les mer om arrangementene på våre nettsider >

Still oss spørsmål eller kommenter innlegget

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s