Vi gleder oss til Forskningstorget 2016! Sees vi?

Har du lov til å ta med deg apekatter hjem fra ferie? Er det smart å kysse bikkja? Og er det trygt å drikke energidrikker?  Fredag 23. og lørdag 24. september finner du oss på Forskningstorget på Universitetsplassen i Oslo. Årets tema er «grenser».

Av Astrid Tvedt, senior kommunikasjonsrådgiver og prosjektleder for Forskningstorget 2016 i VKM (Foto: Benjamin A. Ward / HiOA)

Forskningstorget gir nysgjerrige i alle aldre mulighet til å spørre, diskutere, undre seg eller la seg overraske sammen med engasjerte forskere og eksperter. Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) deltar også, og du finner oss i telt nummer 31 – rett ved scenen.

På standen vår kan du blant annet få svar på om du har lov til å ta med deg apekatter hjem fra ferie, om det er smart å kysse bikkja, om det er trygt å drikke energidrikker og hvor mye kanel det er trygt å spise.

(Blogginnlegget fortsetter under bildet)

forskningstorget-2015-1

Angelika, prosjektleder og koordinator for faggruppen for dyrehelse og dyrevelferd, på standen til VKM i fjor. Da fortalte hun blant annet om VKMs risikovurdering av dyrevelferden hos kalkun.

 

I VKM jobber rundt 120 av landets fremste forskere med å trygge maten og miljøet. Vi bruker forskning til å vurdere risiko og nytte. Mattilsynet og Miljødirektoratet bruker risikovurderingene våre når de lager regelverk og gir råd.

På standen vår kan du delta i quiz og vinne premier.

(Blogginnlegget fortsetter under bildet)

forskningstorget-2015-2

På Forskningstorget i 2014, forklarte Gro hvor mye lettbrus du kan drikke uten at du får i deg for mye søtstoff på. Gro er prosjektleder og koordinator for faggruppen for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk i VKM.

 

Hva er Forskningstorget?

Forskningstorget i Oslo er det største enkeltarrangementet under Forskningsdagene – en forskningsfestival som finner sted over hele landet i slutten av september hvert år.

Det er ingen påmelding til Forskningstorget og deltakelse er gratis. Arrangementet passer for barn og unge i skolealder og nysgjerrige voksne.

Du kan lese mer om Forskningstorget her >

Vi gleder oss til Forskningstorget 2016. Sees vi?

Still oss spørsmål eller kommenter innlegget

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s